bg | en

 
  Simulacrum
   

04.08 - 24.08.2015
Галерия Неси / Бургас


Какво стои зад спокойната романтика на парка? Дългите алеи, светлината минаваща през дърветата, дълбокото зелено на кипарисите, лекият хлад, старите паметници и олющените пейки. Място като реликва и съкрална гробница на спомени. Такива места има много и може би всеки е „минал” през тях. Този умерено континентален климат е попил в кожата на ландшафта и заедно с вятъра се разхожда като заблудено куче между дърветата.
Но това ли е единствената реалност. Не, по скоро илюзия, някаква самоизмама, халюцинация, обобщена визуална картина която е създала душата ни за да намери малко спасение. Там в сенките и тъмните места,има  изхвърлени мисли, забравени чуства и скрити любови. Срамни и перверзни случки, забравени бутилки, изхвърлени вещи, мръсно бельо, агресивни надписи на шизофренен поет.
Изложбата изследва разминаването, контраста и наслагването на представите с действителноста. Дуалноста на това което ни се представя или искаме да виждаме с истинската реалност. Петте произведения включват няколко пейзажа и детайли от Морската градина – Бургас, те са продължение на темата "Перфорация на ландшафта”.

 Иво Бистрички / Пушкин в зелено / 2014 / дигитален принт върху офсетова плака, интервенция, черен молив, трансперантен плексиглас, 60/55


 

     
  all images copyright © Ivo Bistrichki, 2013